Drinkwater

La-BuvetteDSC00640-(2)Wij leveren waterbakken van het merk La Buvette. La Buvette fabriceert al ¾ eeuw allerlei soorten waterbakken voor alle veehouderij sectoren. Ten gevolge van de kwaliteit van zijn producten is La Buvette  de nummer 1 in Europa geworden en in de gehele wereld verkocht.
Een koe heeft veel water nodig voor de productie van melk en voor de warmteregulatie. Voor koeien is schoon en fris drinkwater cruciaal.
Een verminderde wateropname door vuil water leidt direct tot een lagere melkproductie. Daarnaast is vervuild water een gezondheidsrisico voor de dieren.

DSC00644-(2)De hoeveelheid water die een koe drinkt is onder andere afhankelijk van de melkproductie. Als, globale, regel kan aangehouden worden dat voor de productie van 1 liter melk, 1 liter water nodig is. Een koe die 40 liter melk op een dag geeft, heeft dus minimaal 40 liter water nodig. Daarnaast is ook water nodig voor allerlei lichaamsprocessen (bloedsomloop, speekselproductie, groei etc.).

Vers drinkwater is net zo belangrijk als een goed rantsoen.  Controleren daarom regelmatig de waterbakken op vorstschade en waterleverend vermogen en de waterbronnen op vervuiling. De kwaliteit van het drinkwater moet uitmuntend zijn.  Koeien drinken het liefst water uit een grote hoeveelheid. Een voorraadbak heeft de voorkeur.  Gemiddeld drinkt zo’n koe 2 – 4 keer/dag; tijdens warme dagen 8 keer.
Wanneer je alles bij elkaar neemt, kom je al gauw uit op een 100 liter water per dag, wanneer het in de zomer echter warm is, tropische temperaturen > 30 C, dan kan dit oplopen tot wel 150 liter per koe per dag.

Alle roestvrijstalen bakken zijn leverbaar tot vier meter.

Productlijst 2011-2-6a